Щонайменше 345 Євро: хто отримає другу субсидію на опалення?

Різке зростання цін на опалення торкається всіх, але особливо громадян з нижчими доходами. Щоб громадяни, які не одержують Гарц IV, не сиділи в холодних квартирах, федеральний уряд нині збільшує свою підтримку за рахунок другої субсидії на опалення. Федеральна рада нарешті схвалила закон про внесення поправок до Закону про субсидії на опалення. Він набув чинності 16 листопада.

ХТО ОТРИМАЄ СУБСИДІЮ НА ОПАЛЕННЯ?

Субсидія на опалення виплачується тим, хто отримує житлову допомогу, а також навчающимся та студентам, які отримують BaFöG або інші державні допомоги. Вирішальним фактором для отримання права на субсидію на вартість опалення є те, що відповідна субсидія була затверджена принаймні на один із місяців з вересня до грудня 2022 року.

Для студентів передбачена одноразова виплата у розмірі 345 євро, для решти субсидія залежить від розміру домогосподарства: хто живе один, отримає 415 євро, на двох – 540 євро – а для кожної додаткової людини 100 євро.

КОЛИ БУДЕ ВИПЛАЧЕНА ДРУГА СУБСИДІЯ НА ОПАЛЕННЯ?

Планувалося, що субсидію на опалення буде виплачено до кінця 2022 року, але, схоже, з цього нічого не вийде. Згідно з останньою інформацією, виплата очікується до кінця січня 2023 року або початку лютого 2023 року.

 

Джерело: mdr.de

Фото: Pixabay

Related posts