Знайдено компроміс: Bürgergeld з 1 січня 2023 року

Bürgergeld має замінити попередню систему Hartz IV з січня. Суперечка між Union та Ampel наразі врегульована. Закон буде ухвалено наприкінці тижня.

Це має бути найбільша соціальна реформа за останні роки. Цього тижня закон буде остаточно ухвалено. Bürgergeld набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Що таке Bürgergeld?

Bürgergeld – це проект уряду щодо адаптації існуючої соціальної системи. Будь-хто, хто раніше мав право на допомогу з безробіття (Arbeitslosengeld II), у майбутньому матиме право на Bürgergeld. Нові заявки подавати не потрібно. Будь-хто, хто в даний час отримує Hartz IV, автоматично отримає Bürgergeld у січні.

Bürgergeld також підходить для людей, чий прибуток від роботи недостатній для самозабезпечення. Ви також можете отримати додаткову підтримку.

Стандартна ставка базового забезпечення має зрости з 449 до 502 євро. Дорослі, які проживають разом із партнерами, отримують 451 євро. Молоді люди від 14 років одержують 420 євро, діти від 6 до 14 років – 348 євро, діти до 6 років – 318 євро.

Bürgergeld виплачується протягом шести місяців, після чого має бути подана нова заява.

Хто може отримати Bürgergeld?

  • “Працездатні” особи віком 15 років і старші
  • Особи, які потребують допомоги віком до 15 років та старше 65 років
  • Люди, які не можуть самостійно покрити свої витрати на проживання
  • Особи, в яких закінчуються ALG I

Старт першого січня навряд чи можливий

Hartz IV фактично має стати Bürgergeld з 1 січня 2023 року. Проте Агентство зайнятості висловилося за поступове запровадження нових правил грошей громадян до липня 2023 року.

 

Джерело: swp.de

Фото: Pixabay