Нащадки єврейських мешканців Лейпцига відвідають місто

Нащадки єврейських мешканців Лейпцига відвідають місто

Нащадки колишніх єврейських мешканців Лейпцига відвідають місто

 

Нащадки колишніх єврейських мешканців Лейпцига відвідають місто. Програма візитів для колишніх єврейських мешканців Лейпцига та їхніх нащадків стала традицією.

З 1992 року місто Лейпциг щорічно запрошує колишніх єврейських мешканців на кількаденний візит. Через вік багато свідків подій не можуть подорожувати без супроводу або взагалі не можуть приїхати, тому міська рада вирішила включити до програми їхніх дітей та онуків.

Цього року очікується приїзд близько 60 нащадків з Ізраїлю, США, Великобританії, Чилі, Антигуа і Барбуди, Швеції, Швейцарії та Німеччини з 23 по 30 травня 2024 року. Вони познайомляться із сучасним Лейпцигом, щоб встановити зв’язок із рідним містом своїх предків. Подорож до Лейпцига часто є важливим елементом у дослідженні сімейної історії та подоланні минулих несправедливостей.

Зустрічі та заходи

Відділ міжнародної співпраці підготував різноманітну програму з цікавими зустрічами та заходами для гостей. Мер Буркхард Юнг запросить їх на прийом у Стару ратушу, де гості залишать записи у пам’ятній книзі візитної програми міста. Також у програмі передбачені екскурсії містом, відвідування єврейського кладовища, дому Капи, бібліотеки Анни Франк у Німецькій національній бібліотеці та єврейського культурного центру Аріович-Хаус.

Ключовою подією стане встановлення кам’яних спотикань 28 травня 2024 року.

 

Integrationsverein LBK e. V.

 

Джерело інформації і фото:  Місто Лейпциг