Чотириденний робочий тиждень

У Бельгії ви маєте право на чотириденний тиждень. Робітники можуть узяти додаткові вихідні, якщо вони виконають свою роботу за чотири дні. Ця модель викликає скептицизм у центральній Німеччині, і не лише серед підприємців.

  • Виробничі та робочі процеси розраховані на п’ять-сім днів, тому чотириденний тиждень буде важким з точки зору роботодавця.
  • Глава DGB Marcus Schlimbach не бачить альтернативи чотириденному робочому тижні, оскільки в інші дні робочі дні будуть більшими.

Просто виконайте свою роботу за чотири дні замість п’яти і отримайте один вихідний. Але з точки зору роботодавця це не так просто: «Тому що виробничі процеси та робочі процеси іноді розробляються протягом п’яти, шести -семи днів. Це означає, що ефективність кожного працівника повинна зростати в одній пропорції, щоб досягти одного і того ж результату в коротший час ».

Крім того, чотириденний робочий тиждень несумісний із законом про робочий час у Німеччині.

Ентузіазм з приводу запланованого бельгійського чотириденного тижня також обмежений у німецьких профспілках. Голова DGB в Саксонії Маркус Шломбах каже: «Десятигодинний робочий день вводиться в Бельгії. Ми, як профспілки, не бачимо в цьому альтернативи. Ми виступаємо за реальне скорочення робочого часу: 35-годинний робочий тиждень ».

За словами Склімбаха, чотириденний робочий тиждень у Бельгії є скоріше моделюванням, ніж реальне скорочення робочого часу. У зв’язку з цим ця модель також неможлива для Саксонії.

Джерело: mdr.de

Фото: Pixabay

Related posts